top of page

Kineziotaping

Nameščanje kinezioloških trakov je relativno preprosta metoda, ki upošteva dinamiko delovanja mišičnih tkiv, limfnega in živčnega sistema. Trakove vam na določen telesni predel poškodbe ali težave nalepi fizioterapevt, ki je strokovno izobražen iz področja kineziotapinga.

 

Področje, kjer je nameščen kineziološki trak, povroči dvig kože in posledično zmanjšan pritisk na področje usnjice (dermis), kjer se nahajajo živčni receptorji. Poleg tega se sprostijo limfni kanali, kar omogoča izboljšanje cirkulacije in prehajanja limfne tekočine.


Terapija je neinvazivna, preprosta in učinkovita pri zdravljenju številnih težav.

 

Učinkovitost
Uporaba kinezioloških trakov poleg pospešene cirkulacije krvi in pretoka limfe izboljša mišično funkcijo, saj le-tem daje oporo ali jih stimulira. Izboljša tudi stabilizacijo sklepov, je podpora vezem in ligamentom, pospeši pooperativno rehabilitacijo, poveča obseg gibljivosti sklepa ter zmanjša možnosti vnetja, bolečine in otekline.

Za koga je primeren?

Kinezioteraping je primeren za otroke in odrasle, saj ne povzorča stranskih učinkov, nosečnicam nudi podporo med nosečnostjo ter je odličen pripomoček za obdobje po fizičnem naporu, saj preprečuje krče in poskrbi za zmanjšanje nabiranja mlečne kisline.

V Fizioterapiji Reven kineziološke trakove apliciramo po potrebi (tudi kot doplačilo na delovni nalog) ter v kombinaciji z drugimi rehabilitacijskimi metodami.

bottom of page